Višegrad domaćin prolaznog cilja za bicikliste

31.08.2020.

Višegrad će sutra biti domaćin prolaznog cilja prve etape na ovogodišnjoj jubilarnoj 60. Međunarodnoj biciklističkoj „Trci kroz Srbiju“, a u Višegradu bi biciklisti trebali da pređu preko starog Mosta Mehmed-paše Sokolovića.

Organizatori ove manifestacije potvrdili su Srni da će karavan sa 150 biciklista iz 30 svjetskih zemalja startovati sa Jahorine i stići na cilj na Zlatibor.

„Takmičari će proći i kroz Višegrad. Trasu i trku smo koncipirali tako da samo biciklisti u pratnji dva zvanična motora, koja obezbjeđuju trku, pređu preko starog mosta. Ovakvom akcijom predstavićemo cijelom svijetu simbol ovog kraja, ali i sve turističke potencijale u Višegradu i regiji“, naveli su organizatori.

Oni ističu da je prva etapa interesantna zato što će učesnici bez zaustavljanja preći granični prelaz, što govori o povezanosti dvije zemlje – Srbije i Republike Srpske.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ održava se od 1. do 3. septembra, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Biciklističkog saveza Republike Srpske.