Veslački klub „Jedrina“ nabavio opremu za „Krosfit“ trening

02.02.2018.

Veslački klub „Jedrina“ iz Višegrada kupio je novu opremu za vježbanje, spravu za „krosfit“ trening koja će omogućiti sticanje boljih vještina u ovom sportu.
„Krosfit“ je vrsta treninga koji je mješavina dizanja tegova, gimnastike i kardio aktivnosti poput preskakanja konopca u kratkim intenzivnim kombinacijama koje se mijenjaju svakodnevno.

Predsjednik Veslačkog kluba Nebojša Marković rekao je da je oprema za „krosfit“ jedinstvena u BiH i ona će poboljšati kvalitet života svih članova kluba, a poslije i stanovnika Višegrada koji budu željeli da se bave ovim sportom.

Marković je podsjetio da je ovaj klub bio domaćin Balkanskog prvenstva u veslanju, na kojem je bilo 450 učesnika iz deset država, te istakao da bi Višegrad trebalo da bude domaćin i 2020. godine, u dogovoru sa lokalnim i republičkim vlastima.

On je pohvalio saradnju sa režiserom Emirom Kusturicom i zahvalio za to što je omogućio da angažuju trenera iz Srbije, koji dolazi svakog mjeseca.

Trener Veslačkog kluba „Jedrina“ Zlatko Blašković rekao je da se ova sredina pokazala kao vrlo plodonosna za rad sa djecom svih uzrasta, a naročito u juniorskom i seniorskom veslanju, te naglasio da je veslanje vrlo lijep, ali težak sport.

Blašković je istakao da je cilj da ovaj klub radi kao jedna cjelina sa klubovima u Srbiji, te naglasio da „Jedrina“ ima izuzetnu saradnju sa Veslačkim klubom „Partizan“ iz Beograda.

SRNA