Veliki broj naslova za sve generacije

03.10.2023.

Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ u Višegradu čitaocima nudi više od 40.000 naslova iz različitih oblasti, a raspolaže i velikim brojem naslova za djecu, rekla je bibliotekar Ivana Mačar.

Mačareva je navela da će biblioteka u mjesecu knjige obilježiti godišnjicu rođenja nobelovca Andrića, te da će na taj dan, 9. oktobra, organizovati promociju zbirke pjesama Snežane Đoković iz Istočnog Sarajeva, dok će u holu biti postavljena i izložba slika akademske slikarke Vesne Nešković iz Višegrada.

Ona je dodala da će tog dana za sve sugrađane upis u Narodnu biblioteku biti besplatan.

„U planu nam je i posjeta Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu koji se održava od 21. do 29. oktobra. Iskoristićemo priliku da vidimo šta se to novo nudi u svijetu književnosti kako bi našim čitaocima ponudili najaktuelnije naslove“, navela je Mačareva.

Zaposleni u biblioteci posjetiće sutra učenike u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ povodom Nedjelje djeteta i uraditi anketu o tome šta i koliko vole da čitaju.

„U našu biblioteku uspisani su svi učenici višegradske osnovne škole i za njih je upis besplatan. Pored redovne lektire koju uzimaju, sve više ih zanimaju stripovi. Mi se trudimo na sve načine da ih u što većem broju približimo knjizi i biblioteci kako bi im objasnili koliko je čitanje važno za njihov razvoj“, istakla je Mačareva.

SRNA