Važno poboljšati komunikaciju opštine i građana

26.02.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je danas na sastanku sa predstavnicima mjesnih zajednica da je važno poboljšati komunikaciju opštinskih vlasti i građana, te da su ove jedinice lokalne uprave prvi korak ka tome.

Đurević je napomenuo da mjesne zajednice do sada nisu imale posebno učešće u radu opštine i da očekuje njihov veći doprinos sa ciljem razvoja ove lokalne sredine.

„Cilj je da komunikaciju sa građanima podignemo na viši nivo“, naglasio je Đurević.

Stručni saradnik za mjesne zajednice u opštini Višegrad Drago Prodan rekao je da je na sastanku razgovarano o problemima u vezi sa prostorijama mjesnih zajednica i njihovom opremanju, te o načinu finansiranja ovih jednici lokalne uprave.

„U opštini Višegrad ima 14 mjesnih zajednica, od kojih šest imaju prostorije koje su djelimično opremljene. U narednom periodu nastojaćemo omogućiti njihov rad, najvjerovatnije, u skupštinskoj sali opštine Višegrad, dok se ne obezbijede adekvatne prostorije za normalno funkcionisanje“, istakao je Prodan.

Predsjednik mjesne zajednice Crnča Miljan Babić rekao je da je najveći problem ovog naselja put koji je oštećen od kamiona koji dolaze na carinski terminal.

„Uspjeli smo da riješimo taj problem u vezi sa ulaskom kamiona u carinski terminal, zahvaljujući načelniku Đureviću. Predstavili smo još nekoliko problema sa kojima se susrećemo i nadamo se da će biti uskoro riješeni“, naveo je Babić.

SRNA