Vasić: Boračka organizacija treba da bude krovna

19.03.2018.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić rekao je da Boračka organizacija Republike Srpske treba da bude krovna organizacija Srpske, a ne druge asocijacije koje se formiraju u posljednje vrijeme.

Vasić je, nakon današnje vanredne sjednice Koordinacionog odbora Boračke organizacije „Stara Hercegovina“, koja je održana u Višegradu, istakao da je potrebno na nivou regije formirati odbore koji će predstavljati Boračku organizaciju Republike Srpske.

On je istakao da će članovi opštinske Boračke organizacije nastojati da u saradnji sa načelnikom opštine, te u saradnji sa privrednicima ove lokalne zajednice pomažu boračke kategorije.

„Zaposlili smo veliki broj porodica poginulih boraca, stambeno zbrinuli, te mnogim demobilisanim borcima koji ne rade pružamo pomoć“, dodao je Vasić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je Višegrad jedna od tri opštine u Republici Srpskoj po visini izdvajanja iz budžeta za boračke kategorije, te dodao da će ta praksa biti nastavljena.

„Na planini Ozren prisustvovali smo parastosu najmlađem vojniku Republike Srpske Spomenku Gostiću, a Višegrad je jedina opština koja je po njemu dala naziv ulice i prva opština u Republici Srpskoj koja je jednoj od ulica dala naziv `Deveti januar`. To govori koliko opštinska vlast cijeni šta se dešavalo devedesetih godina, kao i koliko cijeni borce koji su branili Republiku Srpsku“, rekao je Đurević.

SRNA