Usvojene odluke o administrativnim taksama

12.08.2022.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad nakon dvodnevnog zasjedanja usvojili su 40 tačaka dnevnog reda, među kojima i Prijedlog odluke o opštinskim administrativnim taksama.

Donesena nova odluka se odnosi na izmjene i dopune odluke o administrativnim taksama, kojom je po osnovu Zakona usaglašeno da se taksa ne plaća za zahtjeve, molbe, prijedloge i prijave, potom izvode uvjerenja i potvrde, odnosno izvode iz matičnih knjiga – državljanstva, umrlih ili rodni listovi.

Odlukom je obuhvaćena i tarifa za prestanak obavljanja djelatnosti privatnih preduzetnika.

Na lokalnom parlamentu razmotrena je i informacija o izvršenju budžeta za prvo tromjesečje tekuće godine.

Odbornici su usvojili i Prijedlog odluke o usvajanju vizije razvoja mjesnih zajednica opštine Višegrad.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je nakon dvodnevnog zasjedanja bilo mnogo dobrih tačaka koje su usvojene, te posebno izdvojio tačku koja se odnosi na Andrićgrad, kojom će biti omogućeno dalje ulaganje Vlade Republike Srpske na osnovu sporazuma o saradnji i pripajanju Andrićgrada Olimpijskom centru Jahorina.

„To je preduslov da bi se naša regija stavila između Zlatibora i Jahorine, što svi građani i priželjkuju“, naglasio je Andrić.

On je kao značajan izdvojio i usvojeni sporazum o zajedničkom organizovanju popularnog Ćire, koji će omogućiti ponovno uspostavljanje vožnje vozom.

Šef kluba odbornika SDS-a Đorđe Tešović rekao je da je doneseno niz odluka i zaključaka, a jedna od njih je da Skupština opštine podržava pismo namjere koje sadrži inicijativu za investiciona ulaganja u Višegrad, koji se odnosi na završetak izgradnje hotela u Andrićgradu, pravljene marine za čamce, nastavak izgradnje akva-parka, otvorenog bazena, te aktiviranje Bikavca u turističku ponudu Višegrada.

„Smatramo da će se ovim aktivnostima proširiti turistička ponuda Višegrada“, istakao je Tešović.

SRNA