Usvojena Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca

30.01.2018.

Skupština opštine Višegrad usvojila je danas odluku o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da su odlukom precizno definisane ulice u kojima se ne mogu uzgajati domaće životinje, a zabrana se odnosi na najuži centar grada, odnosno naselja koja se sastoje od stambeno-poslovnih zgrada.

Prema njegovim riječima, životinje se mogu držati u ostalim naseljima pod određenim uslovima.

Đukanović je upozorio da će građani koji se ne budu pridržavali odluke biti sankcionisani, a kontrolu će vršiti Komunalna policija, te po potrebi i druge inspekcije.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da ta opština postaje prepoznatljiva turistička destinacija, što je i podstaklo na donošenje odluke o uređenju oblasti koja se odnosi na držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca.

„Građani su imali priliku da daju sugestije i učestvuju u donošenju ove odluke. Na kraju smo mišljenja građana uvrstili u ovakav prijedlog i iznijeli pred odbornike“, naveo je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da je prijedlog odluke o držanju domaćih životinja za svaku pohvalu.

„Od danas, zahvaljujući odluci koju smo usvojili, možemo reći da smo grad“, istakao je Memišević.

I šef Kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić smatra da je dobro to što je usvojena odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca zbog toga što uvodi u red u ovu oblast, kao i zbog opšteg uređenja grada i turizma, a i zbog bezbjednosti, budući da je definisan i način čuvanja kućnih ljubimaca.

SRNA