Usvojen rebalans budžeta opštine, uvećan za više od sedam miliona KM

20.06.2024.

Skupština opštine Višegrad usvojila je danas rebalans budžeta od 18.680.000 KM, koji je uvećan za 7.255.000 KM u odnosu na ovogodišnji budžet.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da se od ukupnog povećanja budžeta 5.400.000 KM odnosi na planirane investicije, najviše iz kreditnog zaduženja.

„Dokument je prilično složen i kompleksan budući da smo primijenili praksu da se u toku godine, prema instrukcijama Ministarstva finansija, uključi još jedan budžetski korisnik, a to je Dom zdravlja, koji će se u posljednjem kvartalu tekuće godine finansirati posredstvom opštinskog trezora“, naveo je Jakšić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su odbornici imali efikasan rad i posebno izdvojio usvajanje odluke koja se odnosi na obdanište „Neven“ za povećanje broja upisa djece.

„Skupština je, na zahtjev kolektiva ove predškolske ustanove, dala saglasnost da, u skladu sa Zakonom, bude dozvoljeno povećanje broja upisa djece u obdanište, a riječ je o uvećanju od 20 odsto“, naveo je Đurević i istakao da je ovo pokazatelj požrtvovanog rada svih zaposlenih.

Na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta odbornici su usvojili i godišnji plan rada načelnika i višegradske Opštinske uprave.

SRNA