Usvojen plan rada načelnika i opštinske uprave za 2019. godinu

15.04.2019.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su na današnjoj sjednici plan rada načelnika i opštinske uprave za 2019. godinu, izvještaje o radu javnih ustanova i preduzeća za 2018. godinu, kao i finansijski plan za 2019. godinu Direkcije za izgradnju i razvoj.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je planirana realizacija 55 projekata.

On je naveo da je u toku završetak neophodne projektne dokumentacije za realizaciju vodovoda Prelovo-Klašnik, te da je urađen i projekat za kanalizaciju u naselju Okolišta.

„To su kapitalni projekti za koje smo dobili podršku Vlade Republike Srpske. Početak izgradnje dječijeg igrališta, pomoćnog terena, rekonstrukcija Gradske dvorane, nova ulaganja u osnovnu i srednju školu, u obdanište, nova ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu u svim dijelovima grada“, rekao je Đurević.

On je istakao da se privodi kraju i procedura završetka projekta glavnog cjevovoda od Dobruna do Višegrada, jer su te cijevi zastarjele i štetne po zdravlje stanovnika, te da svu energiju usmjeravaju da što prije dođe do realizacije tog projekta.

Đurević je pohvalio rad novinara Radio Višegrada, kao i sve direktore javnih ustanova i preduzeća i njihove zaposlene.

Odbornik Snežana Đurović ocijenila je godišnji plan načelnika veoma dobar, da su ciljevi dobro zacrtani i da se zahvaljujući Strategiji razvoja opštine Višegrad, sada mogu realizovati određeni projekti i nastaviti sa razvojom opštine Višegrad.

„Pohvalila bih Radio Višegrad i Andrićev konak koji posluju pozitivno, kao i banju Vilina Vlas, čiji se direktori i menadžeri maksimalno trude da pozitivno posluju“, dodala je Đurovićeva.

Odbornik Dejan Savić rekao je da je plan rada načelnika i opštinskih odjeljenja sveobuhvatan plan koji je dodatno usmjeren Strategijom razvoja opštine Višegrad.

„On nam je dao smjernice za narednih 10 godina i ukoliko se uloži zajednički napor svih nas u lokalnoj zajednici na čelu sa opštinom Višegrad, uspjećemo da realizujemo zacrtane ciljeve“, dodao je Savić.

SRNA