Usvojen plan kapitalnih ulaganja

09.04.2019.

Skupština opštine /SO/ Višegrad usvojila je plan kapitalih ulaganja za čiju realizaciju je u ovogodišnjem budžetu predviđeno 1.300.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je za asfaltiranje puteva planirano 155.000 KM, a 75.000 KM za izgradnju javne rasvjete.

On je naveo da je ovim planom predviđena i izgradnja vodovoda i kanalizacije u više naselja, kao i izgradnja zgrade za mlade bračne parove.

Šef kluba odbornika SNSD-a u višegradskoj SO Darko Andrić rekao je da plan kapitalnih ulaganja za 2019. godinu podrazumijeva i rekonstrukciju glavne ulice, izgradnju vodovoda u Prelovu, izgradnju kanalizacija u Garči, Vučinama, Gonjem Šeganju, uređenje Osojničkog potoka, asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, nabavku kontejnera, sanaciju mosta.

„Usvojena je i odluka o davanju u zakup i otkupu šest stanova porodica boračkih kategorija na osnovu Uredbe o stambenom zbrinjavanju tih kategorija. Dato im je pravo da otkupe ili zakupe stanove“, naveo je Andrić.

Predsjednik SO Višegrad Bilal Memišević rekao je da su na sjednici razmatrani i planovi rada javnih preduzeća čiji je osnivač opština.

„Imajući u vidu da ta preduzeća zapošljavaju najveći dio stanovnika opštine Višegrad vrlo je bitno da su ti planovi obimni i da namjeravaju realizovati što više radnih mjesta“, istakao je Memišević.

SRNA