Usvojen godišnji izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave

28.05.2019.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine Mladena Đurevića i opštinske uprave za prošlu godinu.

Načelnik Đurević rekao je da je usvojen niz odluka, a jedna od njih je ustupanje novih pijačnih kućica ili tezgi preduzeću „Komunalac“.

„S obzirom na to da naše komunalno preduzeće upravlja Gradskom pijacom, te objekte je nabavila opština i moramo sprovesti zakonsku proceduru da im to skupštinskom odlukom dodijelimo na upravljanje. Pijaca sada izgleda dobro, ona je ogledalo grada i možemo biti ponosni na njen novi izgled“, istakao je Đurević.

On je dodao da je usvojena i odluka za korištenje poslovnog prostora „Višegradska kuća“, odluka o dodjeli novčanih sredstava zajednica etažnih vlasnika „Borova plus be, plus ce“, te odluka o sufinansiranju izgradnje bunara u seoskim područjima.

„Usvojen je izvještaj o realizaciji utroška sredstava Zakona o koncesijama za prošlu godinu, izvještaj o utrošku sredstava od uplaćenih naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za prošlu godinu, te izvještaj o poslovanju tri javne ustanove“, naveo je Đurević.

Šef kluba odbornika SNSD Darko Andrić rekao je da je podnesena inicijativa za ukidanje međunarodne karte osiguranja odnosno zelenog kartona za vozila registrovana u Srbiji prilikom ulaska u BiH.

„Naš cilj jeste razvoj turizma u opštini Višegrad, a najveći broj inostranih turista dolazi iz Srbije, ovo je jako dobra inicijativa koja je dobila ogromnu podršku od svih odbornika“, istakao je Andrić.

SRNA