Usvojen nacrt drugog rebalansa budžeta

17.10.2023.

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Višegrad usvojili su danas nacrt drugog rebalansa budžeta u iznosu 12.431.179 KM.

Načelnik Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da je rebalansom predviđeno da se postojeći budžetski okvir uveća za 205.000 KM, odnosno 1,68 odsto u odnosu na prvobitno usvojeni rebalans.

„Ovim rebalansom, u suštini, iskorištena je bolja hidrološka situacija i veći priliv od koncesionih naknada, pa je na osnovu tih prihoda izvršeno i uvećanje određenih rashodovnih stavki. Ovim rebalansom praktično je dupliran iznos subvencija za podsticaj poljoprivrede, a izvršene su i korekcije rashoda za koje je procijenjeno da će biti veća potreba do kraja tekuće godine“, rekao je Jakšić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je zadovoljan da, u odnosu na raniji period, sjednice SO traju kraće i radi se konkretnije i efikasnije.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je, uz sve oprečne stavove, uz podršku Đurevića skupštinska većina uradila dobru stvar na snaženju svakog segmenta života grada.

„Raspravljali smo danas o radu obdaništa `Neven`, Srednjoškolskog centra `Ivo Andrić`, kao i o bezbjednosti u saobraćaju i stanju kriminaliteta na području naše opštine i svi skupa smo svoje umijeće i znanje usmjerili na rješavanje problema u našem gradu“, rekao je Baranac.

Na 20. redovnom zasjedanju lokalnog parlamenta odbornici su imenovali direktore Privrednog društva „Andrićev konak“ Aleksandra Gavrilovića i Javne ustanove Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ Radojka Staševića, koji su do sada bili vršioci dužnosti direktora.

SRNA