Uskoro završetak radova na parohijskom konaku

25.12.2017.

Mitropolija dabrobosanska odlučila je da u narednom periodu uloži sredstva u završetak radova na parohijskom konaku u porti Hrama Začeća Svetog Jovana u Višegradskoj banji, rekao je Srni sveštenik Dragan Vukotić.

„Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je posjetio sve crkvene opštine i parohije Mitropolije dabrobosanske, odlučio je da budu nastavljeni radovi na objektu parohijskog konaka“, naveo je sveštenik Vukotić.

On je dodao da je urađen novi projekat i da neće biti proširivane dimenzije već ozidanog objekta.

„Kapacitet sale je 120 mjesta za sjedenje sa kuhinjom, te kancelarijom i svim što je potrebno za parohijske i druge vjerske obrede. Jedini dodatak na konaku biće terasa površine 287 kvadrata koja će biti dograđena uz postojeći objekat. Na gornjem spratu nalaziće se dva apartmana i šest jednokrevetnih i dvokrevetnih soba“, rekao je Vukotić.

On je naveo da će radovi početi naredne građevinske sezone i da je planirano da objekat bude stavljen u funkciju u naredne dvije godine.

„Predviđeni su i uređenje okoline, ravnanje terena, izgradnja drenaže Višegradske banje na cijeloj površini, te izgradnja dječijeg igrališta“, rekao je Vukotić.

SRNA