Uskoro rekonstrukcija centralnog spomenika borcima VRS

17.10.2019.

Centralni spomenik borcima Vojske Republike Srpske u Višegradu biće rekonstruisan u narednom periodu, dogovoreno je na sastanku delegacije opštine i Boračke organizacije Višegrad.
Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić rekao je da idejno rješenje spomen-obilježja postoji i da je potrebno da bude razmatrano sa građanima i borcima Vojske Republike Srpske.

On je naglasio da rekonstrukcija podrazumijeva uređenje sa novim kamenim pločama, žardinjerama i tujama.

„Razgovarali smo o finansijskom stanju o Boračkoj organizaciji. Opština do sada izmiruje sve obaveze, tako da smo zadovoljni. Razgovarali smo o zapošljavanju preostalih porodica poginulih boraca i boračke populacije“, istakao je Savić.

Odbornik u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić rekao je da je potrebno organizovati nekoliko sastanaka da bi se postigao dogovor o načinu uređenja prostora oko centralnog spomenika.

On je istakao da u spomen-obilježje dugo godina nije ulagano, te da ti predstavlja reprezentativan spomenik svima koji su živote dali za slobodu u kojoj živimo.

„Obilježavajući datume stradanja Srba neećemo zaboraviti šta se dešavalo i nećemo dozvoliti da se to ponovi“, naveo je Andrić.

SRNA