Uskoro postavljanje novog parketa u Sportskoj dvorani

28.11.2019.

U Sportskoj dvorani Višegrad će u ponedjeljak, 2. decembra, početi postavljanje novog parketa i sanacija mokrih čvorova za šta je 300.000 KM obezbijedilo preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

Direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić rekao je da je neophodno zamijeniti parket u Sportskoj dvorani koji je kompletno uništen tokom poplave, a biće sanirani i mokri čvorovi.

„Cilj je da sportisti u ovom gradu imaju bolje uslove“, naveo je Perišić i istakao da je zajednička obaveza voditi računa o mlađim naraštajima.

Marko Popović, menadžer u beogradskoj firmi „Muskulus“, koja je izvođač radova, rekao je da će biti postavljen najkvalitetniji parket danskog proizvođača „Junkers“ koji posjeduje FIBA sertifikat.

On je naveo da je površina parketa u Sportskoj dvorani oko 1.300 metara kvadratnih i da očekuju da će parket biti zamijenjen do kraja godine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da u Višegradu postoji 12 sportskih klubova.

„Uz pomoć preduzeća `Hidroelektrane na Drini` krenuli smo u adaptaciju naše sportske dvorane, da bismo omogućili sportistima bolje uslove. U to vrijedi ulagati“, naglasio je Đurević.

Sportska dvorana u Višegradu napravljena je 2002. godine.

SRNA