Uskoro izgradnja 40 socijalnih stanova u Višegradu

21.06.2018.


U opštini Višegrad od 1. jula počinje realizacija projekta izgradnje stambene zgrade za socijalne kategorije stanovništva, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika ove opštine sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, predstavnicima nadzora, Republičkom direkcijom za obnovu i razvoj iz Banja Luke, kao i sa izvođačem radova, firmom „ Jokić“ d.o.o. iz Zvornika.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno- komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović rekao je da je ovim projektom planirana izgradnja 40 stanova, te istakao da pravo na smještaj imaju prije svega lica iz kolektivnih i alternativnih smještaja.

„ Realizacijom projekta izgradnje stambene zgrade za socijalne kategorije stanovništva, koji se sprovodi uz pomoć Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Srpske, biće zatvoren dio kolektivnog centra koji se nalazi u naselju Nezuci“, naglasio je Đukanović.

On je ovom prilikom potvrdio da je opština Višegrad obezbijedila zemljište, platila naknadu za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za rentu, te izradila svu potrebnu tehničku i projektnu dokumentaciju.

„ U toku naredne sedmice dogovoreno je da se pripremi gradilište, koje smo obišli nakon sastanka“, kazao je Đukanović, te naveo da je lokacija za izgradnju ove stambene zgrade određena u naselju Kalate.

Izgradnju ovog objekta finansira Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske i opština Višegrad, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Fondom za povratak BiH.

Radio Višegrad