Uskoro dodjela ključeva stanova porodicama poginulih boraca i rvi

06.04.2017.

Ključevi deset stanova u višegradskom naselju Garča, koji su namijenjeni porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, biće dodijeljeni 12. maja, potvrdio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, nakon sastanka sa predstavnicima institucija koje su bile uključene u izgradnju.

„Do kraja aprila, objekat će dobiti upotrebnu dozvolu, a dogovorili smo da 12. maja ključevi budu uručeni porodicama“, rekao je Đurević.

On je izrazio zadovoljstvo što će porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida nakon dugo vremena biti zbrinute.

„Ovim završavamo dodjelu stanova, ali ukoliko bude bilo još zainteresovanih, nastojaćemo da u narednom periodu obezbijedimo sredstva za sve koji ispunjavaju uslove“, dodao je Đurević.

Predstavnik Republičke direkcije za obnovu i izgradnju Zdravko Lozo rekao je da je zbog niskih temperatura došlo do pucanja cijevi, što je izazvalo probleme, ali da će saniranje biti završeno do 10. aprila.

„Komisija će nakon toga obići objekat i izdati pozitivno rješenje za tehnički prijem, što je i uslov da se izda upotrebna dozvola“, dodao je Lozo.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad Aleksandar Đukanović rekao je da je ovo odjeljenje 2014. godine izdalo odobrenje za građenje.

„Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske finansiralo je izgradnju objekta, a opština Višegrad obezbijedila zemljište, te potrebnu dokumentaciju za izgradnju objekta“, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, prošle godine pokrenuta je procedura za izdavanje upotrebne dozvole, ali je komisija dala određene primjedbe koje se odnose na izgradnju objekta.

„Na današnjem sastanku je dogovoreno sve kako bi ti nedostaci bili otklonjeni“, rekao je Đukanović.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić naglasio je da će dodjelom stanova biti ispunjena obećanja data ovoj kategoriji stanovništva.

On je izrazio nadu da će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite proglasiti uredbu kojom će donijeti zakon da se zbrinu demobilisani borci.

SRNA