Uručeno 80 paketa za proljetnu sjetvu

14.04.2020.

Poljoprivredni proizvođači dobili su danas 80 paketa za proljećnu sjetvu, pojedinačne vrijednosti 252 KM, koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za socijalno ugrožene porodice, primaoce socijalne pomoći, višečlane i porodice sa malim primanjima.

Načelnik Odjeljenja za lokalni razvoj, privrednu i društvene djelatnosti opštine Višegrad Ana Bogdanović rekla je da će ova lokalna zajednica obezbijediti dodatnih 30 paketa istog sadržaja, jer je stiglo ukupno 110 prijava, kako niko ne bi ostao uskraćen za ovaj vid pomoći.

„Ova pomoć će opštini Višegrad i korisnicima dobro doći jer će na ovaj način obezbijediti prehrambenu sigurnost zbog trenutne epidemiološke situacije“, istakla je Bogdanovićeva u izjavi novinarima.

Menadžer klastera Sarajevo-Romanija-Podrinje „Srp“ Željka Pejović rekla je da ovaj klaster djeluje na području 12 opština ove regije i da se ovakve mjere sprovode na teritoriji cijele Republike Srpske.

„Za ovu regiju je odvojeno ukupno 9.000 paketa koji su namijenjeni najranjivijim kategorijama, s ciljem omasovljivanja proljećne sjetve da bi stanovništvo koje je pogođeno epidemijom lakše to prebrodilo i nastavilo sa poljoprivrednim aktivnostima“, navela je Pejovićeva.

Pejovićeva je rekla da se paketi dijele u zavisnosti od razvijenosti opštine.

„Izrazito nerazvijene opštine su dobile veći broj paketa, jer smatramo da se u tim opštinama nalaze ove grupe stanovništva koje su ciljane“, naglasila je Pejovićeva.

Poljoprivrednik Zoran Rajak rekao je da će mu ova pomoć biti od koristi, a poljoprivrednik Ljubiša Dražić istakao je da će njemu i njegovoj porodici ova vrsta pomoći značiti prilikom proljećne sjetve.

SRNA