Uručeno 10 posthumnih odlikovanja porodicama poginulih boraca

22.11.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručio je danas, u ime predsjednika Republike Srpske, deset posthumnih odlikovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove lokalne zajednice.

Đurević je naglasio da ne smiju biti zaboravljeni koji su stvarali Republiku Srpsku jer su za slobodu svih dali ono što je najvrednije, a to je život.

„Naša dužnost je da svake godine organizujemo prijeme za porodice poginulih boraca, ali i da uručimo zaslužena odlikovanja“, istakao je Đurević.

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je ovo prilika za iskazivanje poštovanja i zahvalnosti svim borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku i izrazio nadu da će u narednom periodu sve porodice poginulih boraca iz cijele Srpske dobiti zaslužena odlikovanja.

U proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu Milijan Ćećez izgubio je tri člana porodice, a danas je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ideje o odlikovanju boraca.

„Danas je veliki dan za naše porodice jer smo ovim odlikovanjem dobili priznanje za sve ono što je dato za stvaranje Republike Srpske“, istakao je Ćećez.

Odluku o posthumnom odlikovanju boraca Vojske Republike Srpske donijela je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u prethodnom mandatu.

U periodu od 2012. godine do danas, na inicijativu Boračke organizacije Republike Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, odlikovano je oko 2.145 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

SRNA