Uručeni paketići djeci ratnih vojnih invalida

12.01.2018.

Predstavnici Boračke organizacije Višegrad danas su, povodom pravoslavne Nove godine, uručili paketiće djeci ratnih vojnih invalida.
Predsjednik Predsjedništva Boračke ogranizacije Višegrad Milisav Vasić rekao je da je novogodišnje paketiće dobilo 21 dijete životne dobi do 12 godina.

„Saradnja sa opštinom Višegrad je dobra. Budžet naše organizacije je racionalno trošen kao vid pomoći borcima koji ne rade, odnosno za liječenje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Osim toga, pomažemo i onima kojima je to potrebno“, istakao je Vasić.

Ratni vojni invalid Miroslav Vuković rekao je da opštinska Boračka organizacija djeci ratnih vojnih invalida tradicionalno dodjeljuje paketiće za pravoslavnu Novu godinu te da to treba nastaviti.

„To je znak pažnje i dokaz da Boračka organizacija vodi računa o ratnim vojnim invalidima. Status ratnih vojnih invalida u Republici Srpskoj je težak zbog toga što oni imaju niska primanja“, istakao je Vuković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ova opština među vodećim u Republici Srpskoj koje su poznate po tome da iz budžeta izdvaju najviše sredstava za boračke kategorije.

„Sa Boračkom organizacijom imamo veoma dobru saradnju i jedan od takvih primjera je današnja dodjela paketića porodicama ratnih vojnih invalida. Narednih godina ćemo nastaviti ovu tradiciju, jer djeca su ono čemu treba posvetiti najviše pažnje“, istakao je Đurević.

Glumci dramskog studija „Prosvjeta“ danas su za mališane izveli predstavu „Zimska bajka“, a Jelena Sarić je recitovala stihove „Prkosne pesme“ Dobrice Erića.

SRNA