Upisano 69 prvačića

25.04.2018.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu upisano je 69 učenika, koji će od jeseni biti raspoređeni u tri odjeljenja u centralnoj školi i u jednom odjeljenju u područnoj školi u Novom Goraždu.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da je povećan broj upisanih učenika u odnosu na prošlu školsku godinu, kada je bilo 58 prvačića.

On je istakao da je od početka školske 2017/18. godine realizovano mnogo bitnih projekata, u kojima su učestvovali opština Višegrad, preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ i kabinet predsjednika Republike Srpske.

„Opremljene su učionice prvog razreda, nabavljene nove table za sve učionice, urađena je rekonstrukcija grijanja, uređeno je školsko igralište, nabavljen je didaktički materijal, informatička oprema, uređen mokri čvor u sali“, naveo je Radojčić.

On je napomenuo da je u narednom periodu planirana zamjena stolarije na školskoj zgradi, uređenje fasade i spajanje fiskulturnih sala na centralno grijanje, od sredstava koja su dobili od Vlade Japana.

SRNA