Upisano 25 učenika sa najviše bodova

18.06.2019.

U Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ u Višegradu, u upisu koji je bio predviđen za učenike koji su tokom osnovnog obrazovanja ostvarili 60 i više bodova, upisano je 25 učenika, od kojih je 24 odabralo gimnaziju, a jedan učenik smjer ekonomski tehničar.

Direktor ove škole Divna Vasić rekla je Srni da je na osnovu konkursa za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj 2019/2020. godini planiran upis učenika u četiri odjeljenja, po jedno za gimnaziju, ekonomskog tehničara, teničara CNC tehnologije i električara.

„Ove godine zbog potrebe rada na tržištu u našoj školi prvi put upisujemo zanimanje tehničar CNC tehnologije i električar“, istakla je Vasićeva.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata za upis u četvorogdišnje i trogodišnje škole počeo je juče, završava sutra, a rezultati će biti objavljeni u petak, 21. juna, na oglasnoj tabli škole.

Upis učenika obavlja se u dva upisna roka – junskom, od 10. do 24. juna, te julskom od 1. do 12. jula.

Prijem dokumenata za upis učenika u drugom upisnom roku počinje 1. i završava 3. jula, a rezultati upisa biće objavljeni 5. jula.

Od 8. do 12. jula kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa upisuju se u smjerove gdje ima slobodnog mjesta.

U Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ ima mjesta za ukupno 96 učenika.

SRNA