Ukloniti stijenu radi proširenja puta

31.03.2022.

Članovi lokalnog Savjeta za bezbjednost saobraćaja u Višegradu uputiće dopis Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske i „Putevima Srpske“ za uklanjanje stijene u naseljima Nezuci i Dobrun radi proširenja dionice puta i veće bezbjednosti učesnika u saobraćaju, dogovoreno je na sastanku u opštini.

Članovi su dogovorili i upućivanje inicijative Skupštini opštine Višegrad za povećanje sredstava za obnavljanje saobraćajne signalizacije i za javnu rasvjetu, a poseban akcenat stavljen je na zone u blizini škola, gdje će Savjet uputiti zahtjev Ministarstvu za postavljanje savremenih usporivača brzine na nekoliko lokacija u gradu.

Na sastanku je razmatrano idejno rješenje za raskrsnicu u Ulici Užičkog korpusa, kako bi se i dvije sporedne ulice proglasile jednosmjernim.

Jedan od prijedloga bio je i da se dodatno osvijetle pješački prelazi, iscrtaju parking-mjesta u Ulici Braće Jugovića, te da se postavi uočljiv znak zabrane saobraćaja od 17.00 časova na početku glavne ulice i da se izdaju propusnice za stanare koji žive u Ulici kralja Petra Prvog i sporednih ulica da bi mogli doći do svojih parking-mjesta poslije 17.00 časova.

Potpredsjednik Savjeta Vladimir Gladanac rekao je novinarima nakon sastanka da se za parking razmatra nekoliko mogućnosti, jer van turističke sezone parking-mjesta ima dovoljno, dok tokom te sezone postoji problem.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će biti rješavan problem javne rasvjete raskrsnica koje nisu dovoljno osvijetljene uz pomoć opštine i Ministarsva saobraćaja i veza.

Sastanku Savjeta prisustvovali su predstavnici opštine, osnovne i srednje škole, javnih ustanova i preduzeća, policijske stanice, auto-moto saveza i Ministarstva saobraćja i veza Republike Srpske.

SRNA