Učenici školske klupe zamijenili radnim mjestom

18.10.2019.

Deset višegradskih srednjoškolaca danas je, umjesto u školskim klupama, u opštinskim odjeljenjima i preduzećima u Višegradu, u okviru projekta „Socijalni dan“ Asocijacije srednjoškolaca u BiH.
Predsjednik lokalnog tima Asocijacije Jovana Vujičić rekla je da je opština Višegrad podržala ovu aktivnost i omogućila pet radnih mjesta za „Socijalni dan“.

„Srednjoškolcima su mentori načelnici opštinskih odjeljenja. Imamo priliku da se upoznamo o radu Opštinske uprave“, navela je Vujičićeva i dodala da je njeno radno mjesto u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

Ona je naglasila da će sva sredstva prikupljena u ovoj aktivnosti ići u fond Asocijacije i biti iskorištena za finansiranje državnih i lokalnih projekata.

„Srednjoškolci su i ovaj put dokazali da nisu pasivni, da su spremni za rad i nova saznanja. Opština i manji lokalni preduzetnici su dokazali da podržavaju mlade i njihove projekte i inicijative“, istakla je Vujičićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština na različite načine podržava mlade.

„Drago nam je da imaju nove ideje, da su aktivni i da na ovaj način doprinose svojoj lokalnoj zajednici“, istakao je Đurević.

SRNA