Učenici područnih škola u posjeti obdaništu „Neven“

26.05.2017.

Učenici i profesori razredne nastave područnih odjeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu posjetili su danas Javnu ustanovu za obrazovanje i vaspitanje „Neven“ u ovom gradu i izveli prigodan kulturni program.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović podsjetila je da ova ustanova u skladu sa godišnjim programom rada ima veliki broj aktivnosti koje su već postale tradicionalne, a cilj je kvalitetno druženje djece u duhu edukacije i zabave.

Pedagog Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković rekla je da su učenici područnih odjeljenja iz Dobruna, Novog Goražda, Prelova i Međeđe izveli predstavu za polaznike obdaništa, a nakon toga su posjetili Dom kulture i spomen-učionicu Ive Andrića.

„Današnje druženje mališana organizovano je povodom Dana škole i Međunarodnog dana različitosti kultura“, dodala je Novakovićeva.

Učiteljica područnog odjeljenja u Dobrunu Mirjana Aleksandrović istakla je da je današnja posjeta nastavak tradicionalne saradnje u okviru koje je organizovana posjeta učenika bioskopu u Andrićgradu.

Područna odjeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu pohađa oko 50 učenika.

SRNA