Učenici obilježili Međunarodni dan volontera

05.12.2017.

Lokalni tim Asocijacije mladih BiH, čiji su članovi učenici Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada, volontirali su danas u lokalnim ustanovama i preduzećima u okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera.

Koordinator Lokalnog tima Slađana Simić rekla je da su članovi ove Asocijacije volontirali u desetak ustanova i preduzeća da bi dobrovoljni rad učinili vidljivim.

„Moje prijateljice i ja volontirale smo u opštini Višegrad, gdje smo se upoznali sa radom stručnih službi“, istakla je Simićeva i dodala da je ovo jedinstvena prilika da se učenici upoznaju o načinu rada opštine, ali i drugih javnih ustanova i nešto nauče.

Član Lokalnog tima Ana Baranac zahvalila je opštini Višegrad za izdvojeno vrijeme i prostor, te priliku da nauče nešto novo.

„Ovim želimo pokazati da volontiranje doprinosi razvoju naše ličnosti, da pokažemo mladim ljudima da volontiranjem mogu steći nova znanja i vještine i da svojim radom učestvujemo u društvenom napretku“, dodala je Baranac.

Međunarodni dan volontera sa mandatom koji mu je dodijelila Generalna skupština UN obilježava se 5. decembra i smatra se jedinstvenom prilikom za volontere i organizacije da proslave svoje napore, podijele vrijednosti i promovišu rad u svojim zajednicama, nevladinim organizacijama, vladinim agencijama i privatnom sektoru.

SRNA