U Višegradu pripreme za otvaranje centra za obuku spasilaca na vodi i pod vodom

18.07.2020.

U Višegradu su u toku pripreme za otvaranje centra za obuku spasilaca na vodi i pod vodom, rekao je Srni direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

„U Sasama, na objektu `Voda Srpske` koji trenutno koristi i Veslački savez Republike Srpske, namjeravamo da napravimo centar za obuku spasilaca na vodi i pod vodom, kako bi u narednom periodu bila sprovedena obuka pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske i Civilne zaštite Srpske“, istakao je Novitović.

Novitović je naglasio da je riječ o dvije vrste obuke, od kojih se jedna odnosi na podvodno deminiranje, a druga na spasavanje na vodi i pod vodom na mirnim vodama.

„Dovezli smo kontejnere, a uređenje prostora ćemo raditi naredne sedmice. Nadogradnja postojećeg objekta planirana je da krene do kraja tekućeg mjeseca“, naveo je Novitović.

On je napomenuo da je deminiran i pristupni put prema Starom Brodu, koji će omogućiti radnicima preduzeća „Romanijaputevi“ da nastave planirane aktivnosti, te da Republička uprava civilne zaštite, uprkos trenutnoj situaciji, ima redovne planove koje sprovodi u opštini Višegrad.

SRNA