U Višegradu predstavljen projekat dodjele bespovratnih sredstava

05.03.2020.

Predstavnik Razvojne agencije Republike Srpske Marko Kakuća predstavio je danas u Višegradu program „Čelendž tu čejndž“ dodjele bespovratnih sredstava privrednim subjektima koji imaju inovativne ideje i profitno su orijentisani.
Kakuća je rekao da je poziv otvoren za sve jedinice lokalne samouprave i sve registrovane poslovne subjekte iz BiH.

On je pojasnio da za sredstva do 20.000 KM mogu da se kandiduju registrovani poslovni subjekti koji djelatnost obavljaju najmanje šest mjeseci, a privrednici koji registrovanu djelatnost obavljaju duže od 24 mjeseca mogu se kandidovati za grant do 60.000 KM.

Kakuća je napomenuo da je potrebno obezbijediti minimalno učešće aplikanta od 50 odsto i dodao da su prijave besplatne i u elektronskoj formi.

On je istakao da je do sada u fazi realizacije bilo 110 projekata, za koje je iz „Čelendž“ fonda usmjereno ukupno oko pet miliona KM, a za 38 projekata koji su u fazi ugovaranja oko 1.600.000 KM.

Projekat realizuju Razvojna agencija Republike Srpske i Sarajevska regionalna razvojna agencija, a finansira Vlada Švedske posredstvom svoje Razvojne agencije za međunarodni razvoj i Ambasade u BiH.

SRNA