U toku izgradnja kanalizacionih mreža

30.07.2020.

U opštini Višegrad u toku je niz projekata na izgradnji kanalizacionih mreža u naseljima Donje Šeganje, Okolišta, Garča, Vučine, kao i izgradnja oborinske kanalizacije u naselju Glavica.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stamben-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da se trenutno radi jedan krak kanalizacione mreže u naselju Donje Šeganje i da su u toku pripreme za uvođenje izvođača radova za drugi krak u ovom naselju.

„Ovom realizacijom projekta riješiće se kanalizaciona mreža na cijeloj lijevoj strani rijeke Rzav koja obuhvata naselja Gornje i Donje Šeganje. Za ovaj projekat opština Višegrad izdvojila je oko 100.000 KM“, istakao je Đukanović.

On je napomenuo da su u toku završni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Okolišta, za koju je sredstva u iznosu od 350.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srpske.

„U toku je postupak javne nabavke za naselje Garča za dio koji je ostao nedovršen, kao i za dodatne kanalizacione mreže u naselju Vučine“, rekao je Đukanović.

On je naveo da je u naselju Glavica u toku izgradnja oborinske kanalizacije za šta je izdvojeno oko 25.000 KM, čime će doći do postavljanja cijevi i proširenja puta u tom naselju, kako bi se poboljšala putna komunikacija.

SRNA