U subotu vatrogasci odaju počast doktoru Laziću

16.04.2020.

Pripadnici višegradske Teritorijalne vatrogasne jedinice će u subotu, 18. aprila, na 30 sekundi uključiti sirene svih vatrogasnih vozila i tako odati posljednji pozdrav i počast nedavno preminulom ratnom hirurgu Miodragu Laziću, rekao je Srni rukovodilac ove jedinice Željko Milošević.

„Sirene će biti uključene u 14.00 časova“, najavio je Milošević.

Milošević je rekao da su se na ovaj način počasti odlučili jer je i njihova profesija vezana za spasavanje ljudskih života.

On je podsjetio da su pojedine institucije, kao i gradovi i opštine u Republici Srpskoj ovih dana odali počast preminulom hirurgu Miodragu Laziću, koji je u Nišu izgubio bitku sa virusom korona.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić /65/ je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

Za ono što je učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac tokom devedesetih Lazića je Ordenom Svetog Save odlikovao tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici „Koran“ na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice „Žica“ u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

SRNA