U septembru panel-diskusija o porodici i njenom opstanku

22.06.2023.

Panel-diskusija o porodici i njenom opstanku na prostoru Republike Srpske biće održana 9. septembra u Višegrad, dogovorili su danas načelnika opštine Mladen Đurević i predsjednik Udruženja višečlanih porodica Republike Srpske Milan Gotovac.
Gotovac je rekao novinarima da su razgovarali o predavanju koje će Udruženje organizovati u saradnji sa resornim ministarstvom, na kojem će biti riječi o mjerama i borbi porodica za opstanak, ne samo u Višegradu, nego u Republici Srpskoj.

On je zahvalio opštini što je proglasila Udruženje iz Višegrada od opšteg interesa, te pozvao načelnike drugih opština u Republici Srpskoj da donesu istu odluku.

Đurević je rekao da je višegradsko Udruženje višečlanih porodica skupštinskom odlukom proglašeno od opšteg interesa, što je mnogo olakšalo njegov rad, posebno kada je riječ o finansiranju.

„Udruženje se sada finansira direktno iz opštinskog budžeta, tako da ne moraju da učestvuju kroz projektno finansiranje, što je do sada otežavalo njihov rad“, istakao je Đurević te dodao da je saradnja između opštine Višegrad i Udruženja višečlanih porodica na zavidnom nivou.

Sastanku su prisustvovali predsjednici lokalnih udruženja višečlanih porodica iz Pala, Rogatice i Višegrada.

SRNA