U prošloj godini povećan broj nezgoda

22.02.2018.

Broj saobraćajnih nezgoda na području u nadležnosti Policijske stanice Višegrad povećan je u prošloj godini, i za šest odsto je veći u odnosu na isti period 2016. godine.

Zamjenik komandira Policijske stanice Višegrad Vojo Krunić rekao je na sastanku za bezbjednost saobraćaja ove opštine da je u 2017. godini zabilježeno 56 saobraćajnih nezgoda, dok je prethodne godine taj broj iznosio 53.

„Broj saobraćajnih nezgoda sa teškim povredama smanjen je prošle godine za 50 odsto, saobraćajnih nezgoda sa lakšim povredama za 73 odsto, a broj povrijeđenih lica smanjen je za 52 odsto“, naveo je Krunić.

On je istakao da je ohrabrujuća činjenica da u ovoj godini nema prijavljenih saobraćajnih nezgoda, te apelovao da vozači posebnu pažnju obrate na putnom pravcu Dobrun-Vardište, u mjestu Oplave, gdje je zabilježen veći broj nezgoda.

„Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, ne držanje odstojanje i upravljanje vozilom pod uticajem alkohola“, naglasio je Krunić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, učestvuje u dva projekta sa ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja.

„Jedan projekat odnosi se na saobraćajnu signalizaciju u urbanoj zoni grada, a drugi se odnosi na usporivače brzine u ulici Druge podrinjske brigade i ležeće policajce u ulici Kozačka“, naveo je Đurević.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojčić istakao je da će ova škola u saradnji sa Auto-moto savezom Višegrad pokrenuti školsku patrolu, sa ciljem praćenja kretanja učenika izvan školskog dvorišta.

Članovi savjeta za bezbjednost razmatrali su mogućnost trajnijeg iscrtavanja horizontalne signalizacije, kao i mogućnost popunjavanja mrežastih pukotina po asfaltu.

SRNA