U petak o razvoju ruralnog turizma

28.03.2023.

U Andrićgradu će u petak, 31. marta, biti organizovan info-dan o razvoju i ulaganju u ruralni turizam u opštini Višegrad.

Sastanku će prisustvovati predstavnici opštine Višegrad, višegradske Turističke organizacije, Turističke organizacije grada Užica, Regionalne razvojne agencije Zlatibor, kao i predstavnici seoskih domaćinstava u regionu koji imaju iskustvo u obavljanju turističke djelatnosti u seoskom domaćinstvu.

Iz opštine Višegrad novinarima je potvrđeno da je cilj upoznavanje građana i poslovnih subjekta o mogućnostima pružanja usluga turistima u ruralnim zonama, zakonskim okvirom koji reguliše pružanje turističkih usluga na selu, mogućnosti ostvarivanja podrške i predstavljanje primjera dobre prakse.

Info-dan o temi „Razvoj i ulaganje u ruralni turizam u opštini Višegrad“ organizuju opština Višegrad u saradnji sa višegradskom Turističkom organizacijom.

Sastanak sa zainteresovanim građanima i poslovnim subjektima biće održan u petak, 31. marta, u sali fakulteta u Andrićgradu, od 12.00 časova.

SRNA