U osnovnoj školi rad organizovan u dvije smjene

28.08.2020.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je novinarima da će prvi školski dan za učenike ove obrazovne ustanove proteći u upoznavanju sa predviđenim mjerama, tako da se neće poštovati standardni raspored.

„Od srijede, 2. septembra, svaka smjena radiće u dvije grupe učenika, dok je u Školi rad organizovan u dvije smjene. Učenici prvih razreda u dva odjeljenja će pohađati nastavu u prvoj smjeni, a jedno odjeljenje u drugoj smjeni“, naveo je Radojčić.

On je napomenuo da ove godine neće biti tradicionalnog prijema za prvačiće, a za svako od tri odjeljenja prvačića biće organizovan poseban prijem od 11.00 časova.

Radojčić je dodao da ove školske godine učenici neće imati kabinetsku nastavu, da će svaki razred imati svoju učionicu, a koristiće se i dva ulaza.

On je naglasio da su ispoštovane sve preporuke i uputstva nadležnih organa.

„Nastavnici i zaposleni su dobili detaljne preporuke. Zahvaljujući Vladi Republike Srpske, dobili smo dovoljno sredstava za dezinfekciju i svega ostalog što je potrebno da učenici i zaposleni budu bezbjedni“, rekao je Radojčić.

SRNA