U OŠ „Vuk Karadžić“ 71 prvačić

21.08.2020.

Prvi razred u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu u predstojećoj školskoj godini pohađaće 71 prvačić, rekao je Srni direktor ove škole Momir Radojčić.

On je istakao je u ovoj školi sve spremno za početak nove školske godine, za više od 700 učenika, dodavši da se trenutno radi na uređenju školske zgrade i dvorišta, a redovno se vrši i dezinfekcija školskog prostora.

„Pratimo uputstva Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i ukoliko ne dođe do nekih promjena, nadamo se da ćemo svi s radošću dočekati 1. septembar i školsko zvono“, rekao je Radojčić.

On je napomenuo da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo besplatne udžbenike za učenike prvog i drugog razreda, te za učenike koji su treće i naredno dijete u porodici.

„Za prve i druge razrede očekujemo da udžbenici stignu, a za ostale kategorije su dostavljeni i vršimo njihovu distribuciju“, rekao je Radojčić.

On je dodao i da će 30 kompleta udžbenika obezbijediti Centar za socijalni rad uz pomoć opštine Višegrad, koji će biti podijeljeni učenicima korisnicima pomoći ovog centra, kao i učenicima sa posebnim potrebama.

SRNA