U OŠ „Vuk Karadžić“ 68 prvačića

28.08.2023.

Prvi razred u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu u predstojećoj školskoj godini pohađaće 68 prvačića, rekao je Srni direktor ove škole Momir Radojčić.

„U centralnu školu upisana su 62 prvačića, pet u područnu školu Kopači i jedan đak prvak u područno odjeljenje Potkozara. Sve je spremno za početak nove školske godine, za više od 600 učenika“, istakao je Radojčić.

On je napomenuo da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda, te za učenike koji su treće i naredno dijete u porodici.

Iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ obabjestili su učenike o rasporedu rada prvog dana nove školske godine koja počinje u petak 1. septembra.

Peti, šesti, sedmi, osmi i deveti razredi kao i učenici sa poteškoćama u razvoju potrebno je da u školu dođu u 8.00 časova.

Polazak u školu za đake drugog, trećeg i četvrtog razreda je u 10.00 sati. Svečani prijem za prvačiće je u 12.00 časova, kada će biti održana priredba u fiskulturnoj sali, potvrđeno je iz ove obrazovne ustanove.