U nedjelju obilježavanje Dana Višegradske brigade

14.05.2019.

Polaganjem vijenaca kod Spomenika braniocima Republike Srpske i prisluživanjem svijeća na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu u Višegradu će u nedjelju, 19. maja, biti obilježeno 27 godina od formiranja Višegradske brigade Vojske Srpske.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je ovo obilježavanje veoma značajno za Višegrad i regiju, jer je Višegradska brigada bila prepoznatljiva, ne samo u ovoj opštini, nego i u cijeloj Republici Srpskoj.

„Odaćemo počast svima koji su dali živote za odbranu Republike Srpske. Višegradska vojska bila je na mnogim ratištima – od Drvara, Glamoča, Han Pijeska, Goražda, Rogatice“, naglasio je Savić.

On je pozvao sve pripadnike ove brigade da prisustvuju obilježavanju i da razmijene mišljenja o problemima sa kojima se suočavaju, kako bi se našao način za njihovo riješavanje.

Savić kaže da u Višegradsku brigadu spadaju i svi oficiri, podoficiri, vojnici i lica zaposlena u Vojsci Republike Srpske koja su došla sa drugih prostora BiH i našli utočište u Višegradu.

Višegradska brigada Vojske Republike Srpske formirana je 19. maja 1992. godine i imala je ukupno 1.500 boraca, od kojih je 144 dalo živote za odbranu Srpske.

SRNA