U četvrtak bratimljenje OŠ „Vuk Karadžić“ iz Višegrada i Zvečana

01.11.2019.

Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zvečana i Višegrada potpisaće Povelju o bratimljenju u četvrtak, 7. novembra, potvrdio je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Povelja će biti potpisana u Zvečanu, na inicijativu Odbora, a povodom 70 godina rada te škole na Kosmetu i dana rođenja Vuka Karadžića.

On je naveo da će protokol o saradnji potpisati direktor škole u Zvečanu Slađana Fićović i predsjednik školskog odbora višegradske škole Ivana Jovičić.

Arlov je podsjetio da su se opštine Zvečan i Višegrad pobratimile prošle godine, te dodao da će potpisivanje Povelje o bratimljenju škola još više ojačati saradnju dvije lokalne zajednice.

„Ovo je velika moralna pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji“, istakao je Arlov.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada Momir Radojčić rekao je Srni da se raduje potpisivanju Povelje o bratimljenju ove dvije škole, koje će još više ojačati prijateljstvo učenika i nastavnika.

On je dodao da iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje ovom potpisivanju, ali da će predstavnici škole biti prisutni.

„Kroz projekat `Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske` upoznali smo djecu i nastavnike i raduje nas još jača i čvršća veza ove dvije škole“, istakao je Radojčić.

Opština Zvečan do sada se bratimila sa Bilećom, Gackom, Čelincom i Višegradom, a 21. novembra planirano je bratimljenje i sa opštinom Jezero.

SRNA