U Andrićgradu više od 100 mališana na treningu „Sportom kroz život“

04.10.2023.

Više od 100 mališana okupilo se danas na sportskom druženju na stadionu u Andrićgradu koje je organizovano povodom Nedjelje djeteta.

Na treningu nazvanom „Sportom kroz život“ okupili se se mališani iz obdaništa „Neven“ i djeca iz Škole sporta „Bubamara“ kako bi skrenuli pažnju javnosti na djecu i njihova prava, te promociju ljubavi, drugarstva i timskog duha.

Trener Jadranko Janjić rekao je da je ovo kreativan i koristan trening na kojem djeca vježbaju svoje motoričke sposobnosti, a uz to se druže i zabavljaju.

On je napomenuo da je cilj ovakvih treninga da djeca više vremena provode na otvorenom prostoru.

Predsjednik Futsal kluba „Višegrad“ Filip Filipović rekao je da je rado prihvatio poziv Škole sporta „Bubamara“ da učestvuje u pripremi i realizaciji treninga, te poručio roditeljima da djecu upisuju na sportove jer je to bitna stavka u odrastanju djece, kako fizičkom, tako i psihičkom i socijalnom smislu.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti o potrebama djece, te njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

SRNA