Turnir u malom fudbalu „Bambi kup“ okupio 450 učesnika

01.09.2019.

Na Gradskom stadionu i u sportskoj dvorani u Višegradu  održan je 10. po redu turnir u malom fudbalu „Bambi kup“ koji je okupio oko 450 fudbalera iz BiH i Srbije.

Prvo mjesto u kategoriji 2012. godište pripalo je ekipi „Ares“ iz Čačka, drugo mjesto ekipi „Sloga“ iz Bajine Bašte, a treće mjesto ekipi „Vranić“ iz Arilja.

U kategoriji 2009. godište prvo mjesto pripalo je ekipi „Crvena zvezda“ iz Užica, drugo mjesto ekipi „033“ iz Priboja, a treće ekipi „Ares“ iz Čačka.

U kategoriji 2007. godište prvo mjesto pripalo je ekipi „Bambi Soko“, drugo mjesto ekipi „Olimp“ sa Pala, a treće mjesto ekipi „Sutjeska“ iz Foče.

Turnir su otvorili načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević humanitarac i prijatelj Bambija Vojkan Krstić.

Đurević je rekao da je iz Višegrada poslata lijepa slika koja predstavlja našu budućnost, a to su djeca.

„Ovo je jedna od manifestacija koje opština Višegrad sa radošću podržava. Nastavićemo tako i u budućnosti“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da se na ovaj način promoviše omladina uz koju opština mora biti.

„Kao humanitarac podržavam sve ove manifestacije kao što je ova Bambi kup. Zahvaljujem se organizatoru na velikom učešću dece. Deca su naša budućnost i ako nema dece nema ni države“, istakao je Krstić.

Trener kluba „Vranić“ Dejan Bojić iz Arilja rekao je da je organizacija izvanredna.

„Jako smo zadovoljni publikom i svim što srećemo. Prvi put sam i nadam se da opet dolazimo“, istakao je Bojić.

Predsjednik sportske sekcije „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da je turnir brojem učesnika pokazao koliko se trude i rade.

„Lijep sportski dan, treneri su zadovoljni. Napravili smo dobar uspjeh i sve je prošlo u najboljem redu“, istakao je Govedarica.

Učešće na turniru uzelo je 17 klubova, 34 ekipe i oko 450 fudbalera iz BiH i Srbije koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije: dječaci rođeni 2007.godine, 2009. i 2012.godine.

Organizator turnira je Fudbalska sekcija Srpskog sokolskog društva „ Soko“ „Bambi Soko“.