Tradicionalni dječiji maskenbal na ulicama Višegrada

20.06.2024.

Tradicionalni maskenbal višegradskih mališana, koji su uz pomoć roditelja i vaspitača pokazali svoju kreativnost, održan je u organizaciji obdaništa “Neven”.

Višegradske ulice sinoć su preplavili policajci, fudbaleri, doktori, vojnici, princeze, dame u Šanel haljinama, oživjeli su likovi crtanih filmova, a sve to rezultat je dječije mašte i kreativnosti roditelja koji su izrađivali kostime.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da je ovo veličanstven događaj za sve vaspitače, roditelje, a najprije djecu.

Prema njenim riječima, pod maskama je prodefilovalo  preko 170 mališana i na taj način na svoje ulice iznijelo svoje omiljene bajke, junake, snove i svoje želje.

„U ovoj manifestaciji učestvovalo je pet redovnih vaspitno-obrazovnih grupa i dvije grupe mališana koji su nedavno završili sa programom pripreme djece u godini pred polazak u školu.  Ovo je veoma značajan projekat kada je u pitanju saradnja  naše ustanove sa roditeljima, jer bez obzira na svakodnevni trud vaspitača, moramo reći da su oni samo u službi pratnje, a da svu zaslugu za fantastične kostime moramo pripisati roditeljima“, istakla je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ boravi 115 mališana.