Tokom aprila akcija čišćenja opštine

29.03.2019.

U Višegradu će tokom aprila biti organizovana akcija čišćenja i uređenja opštine „April, mjesec čistoće“, čiji je cilj da bude uklonjena što veća količina smeća radi očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi, ali i predstojeće turističke sezone, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Milica Stančić.

Stančićeva je navela da se i ove godine organizuje akcija čišćenja opštine, ulica, parkova i naselja, u koju će biti uključeno više javnih ustanova i organizacija u odnosu na prethodne godine.

Ona je istakla da je važno da smeće bude uklonjeno sa ulica, trgova i šetališta, te odloženo na deponiju, što bi doprinijelo ljepšem izgledu opštine i očuvanju okoline.

Prema njenim riječima, potrebno je da svi budu motivisani da očiste opštinu, ne samo uži centar koji je najčistiji, već i sve dijelove i putne pravce do Višegrada.

„Činjenica je da svake godine sve veći broj turista dolazi u Višegrad, pa je veoma važno da nas ti ljudi zapamte u boljem svjetlu“, rekla je Stančićeva.

Ona je dodala da će biti čišćeni i putni pravci: Višegrad-Vardište, Nezuci-Ustiprača, Han Brdo-Gornja Lijeska i put od Novog mosta do Sasa.

Stančićeva je rekla da će aktivnosti na čišćenju opštine biti realizovane u koordinaciji sa preduzećem „Komunalac“, koje će sav prikupljeni otpad odvoziti na gradsku deponiju.

„U narednom mjesecu će Komunalna policija vršiti kontrolu nesavjesnog odlaganja otpada na području opštine, pa se mole svi građani da otpad odlažu na mjestima previđenim za to“, poručila je Stančićeva.

SRNA