Timovi obilaze područja sa najviše materijalne štete

04.06.2023.

Jake padavine uništile su puteve na području Višegrada i načinile veliku materijalnu štetu, najviše u naseljima Kalate, Glavica i Omar, rekao je danas načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.
„Formirali smo tri komisije koje su već na terenu i procjenjuju štetu i tek ćemo danas imati mišljenje sa terena. Zahvaljujem se svima koji su brzo reagovali i pomogli da ugroženom stanovništvu olakšamo takvo stanje“, izjavio je Đurević na konferenciji za novinare.

Đurević je zahvalio preduzećima „Komunalac“, „Hidroelektrane na Drini“, preduzeću za vodovod i kanalizaciju „15. april“, „Romanijaputevi“, Civilnoj zaštiti, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i pojedincima koji su odmah poslije nevremena pomogli.

Dragomir Jovanović iz Civilne zaštite Višegrad rekao je da je o posljedicama nevremena obaviještena Republička uprava civilne zaštite, od koje očekuju pomoć u ljudstvu i mehanizaciji.

„Bujice su nanijele veliku štetu na putevima i imanjima. Civilna zaštita je u pripravnosti i obilazi područja pogođena nevremenom“, dodao je Jovanović.

Iz Metereološke stanice Višegrad potvrđeno je da je juče palo oko 60 litara kiše po metru kvadratnom na području ove opštine.

U Višegradu je juče proglašeno stanje elementarne nepogode usljed jake kiše koja je nanijela veliku štetu, najviše putevima.

SRNA