Svetosavsko zvonce doniralo knjige biblioteci, vrtiću i školi

18.03.2022.

Svetosavsko zvonce iz Beograda, doniralo je danas po 12 kompleta knjiga o nacionalnom identitetu višegradskoj biblioteci, vrtiću i osnovnoj školi, kako bi djeca imala bolje viđenje o svom narodu i stvaralaštvu.

Predstavnik ove izdavačke kuće iz Beograda Dimitrije Stikić rekao je da su zbog interesovanja djece došli na ideju da poklone biblioteci, školi i vrtiću određeni broj knjiga koje sadrže teme o nacionalnom identitetu, pravoslavlju, istoriji, srpskom jeziku, ćirilici, kulturi, stvaralaštvu, kako bi djeci i te teme bile dostupne.

„Na ovaj način djeca će moći bolje da imaju viđenje o svom narodu u ovom vremenu“, naglasio je Stikić.

On se zahvalio opštini Višegrad na razumijevanju, na zajedničkoj akciji i budućoj saradnji.

Direktor Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ Bojan Pecikoza rekao je da donacije mnogo znače. „Ova donacija je posebna jer se odnosi na rad sa mladima i djecom, na razvoj njihovog kulturnog identiteta“, istakao je Pecikoza.

Komplet od 12 knjiga dobili su obdanište „Neven“, Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ i Osnovna škola „Vuk Karadžić“.

Svetosavsko zvonce je u svojih 53 godina postojanja, prešlo put od podlistka novina srpske patrijaršije „Pravoslavlje“, do najtiražnijeg časopisa Srpske pravoslavne crkve i njenog misionarskog epicentra koji se brine o vaspitanju najmlađih, o vjeri, istoriji i tradiciji.

SRNA