Sutra počinje „Višegradska regata“

30.06.2017.

U Višegradu sutra počinje turistička manifestacija „Višegradska regata“, čiji je cilj promocija rijeke Drine i prirodnih ljepota ove opštine i njene okoline, rekla je Srni direktor opštinske Turističke organizacije Olivera Todorović.

Todorovićeva je dodala da se na regati okupljaju ribari i svi ljubitelji Drine, prirode i druženja.

Ona je istakla da je ova manifestacija zabavnog karaktera, ali da ima i ekološki karakter da bi ukazali na činjenicu da Drina ne smije biti zagađena i da je treba čuvati.

„Višegrađani se na ovaj način druže i promovišu rijeku Drinu i okolinu. Organizuju se i posjete Spomen-kapeli Stari Brod, gdje su u Drugom svjetskom ratu stradale nevine srpske žrtve“, dodala je Todorovićeva.

Ona je rekla da će biti održana i sportska takmičenja – navlačenje konopca, trčanje u vrećama, takmičenje u brzom ispijanju piva i takmičenje u nošenju jajeta u kašici.

„Očekujemo da će se u regatu uključiti svi vlasnici plovila i brodova, kojih je u Višegradu sve više. Nadamo se da će biti 40 plovila i oko 300 učesnika“, dodala je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, pobjednici u svim takmičenjima biće nagrađeni peharima, a učesnici regate nosiće promotivne majice.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Višegrad, a pokrovitelj višegradska opština.

SRNA