Sutra počinje kajak regata „Vitomir Dizdarević – Admiral Kuk“

28.04.2023.

Međunarodna kajak regata Memorijal „Vitomir Dizdarević-Admiral Kuk“ biće održana na Drini od Višegrada do Loznice od sutra do 6. maja, saopštio je organizator beogradski Kajak klub „Srpski veslači“.

Regata, koja će ove godine okupiti više od 90 učesnika iz Njemačke, Austrije, Sjeverne Irske, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Poljske, Slovenije, Srbije i Republike Srpske, kreće od mosta Mehmed paše Sokolovića u Višegradu u ponedjeljak, 1. maja.

Oni će tokom šest veslačkih dana proći plovidbeni put Drinom od Višegrada do Loznice dug oko 200 kilometara.

Organizatori su naveli da se ovogodišnja regata odvija pod motom „Veslamo za čistiju Drinu“ jer brinu o očuvanju rijeka i prirode, te ukazuju na nemaran odnos onih koji otpad bacaju u rijeke.

Oni su pozvali ljubitelje veslanja, boravka u prirodi, aktivnog odmora i organizacije za zaštitu prirode da se pridruže ovoj ekološkoj regati.

Memorijal je organizovan u znak sjećanja na doajena kajakaštva Vitomira Dizdarevića, zvanog admiral Kuk. Rođen je u Janji pokraj Drine gdje je proveo djetinjstvo. Cijeli život proveo je u Beogradu i posvetio ga promociji Drine, Save, Dunava i sporta.

SRNA