Sutra dolazak 900 djece sa Kosova i Metohije

15.06.2018.

U Andrićgrad će sutra doputovati 900 djece sa Kosova i Metohije, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, gdje će biti centralni doček, potvrđeno je Srni u opštini Višegrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da Višegrad spremno dočekuje djecu sa Kosova i Metohije, te da su članovi organizacionig odbora pristupili detaljno svim stvarima koje su neophodne da bi se manifestacija održala na najbolji mogući način i da bi se opština pokazala kao dobar domaćin.

„Centralni doček biće organizovan u Andrićgradu u 13.00 časova, a u slučaju kiše doček će biti u Sportskoj dvorani. Pripremili smo prigodan program kako bi djeca i gosti bili zadovoljni“, napomenuo je Đurević.

On je istakao da će 50 djece boraviti u ovom gradu do subote, 23. juna.

„Osim Višegrada, djeca će boraviti u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Prnjavoru, Čelincu, Doboju, Tesliću, Derventi, Modriči, Brodu, Šamcu, na Han Pijesku, Palama, u Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju“, naveo je Đurević.

Opština Višegrad je pokrovitelj centralne manifestacije dočeka djece s Kosova i Metohije u saradnji sa Andrićgradom, koja dolaze sa 18 autobusa u pratnji 80 prosvjetnih radnika.

SRNA