Šumsko gazdinstvo „Panos“ obilježilo krsnu slavu

08.11.2019.

Šumsko gazdinstvo „Panos“ iz Višegrada lomljenjem slavskog kolača obilježilo je krsnu slavu Mitrovdan u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Lazo Čarkić čestitao je zaposlenima krsnu slavu i istakao da je ovo preduzeće za prvih deset mjeseci tekuće godine ostvarilo pozitivan rezultat, nakon dugo godina.

„Do kraja godine očekujemo da zadržimo pozitivan finansijski rezultat, ali najviše zavisimo od vremenskih uslova“, naveo je Čarkić.

On je istakao da je krsna slava svetinja i da je ovo dio tradicije, te da preduzeće prvi put krsnu slavu proslavlja u manastirskom kompleksu u Dobrunskoj Rijeci, između dvije opštine Višegrad i Rudo kako bi na jednom mjestu okupili zaposlene iz istog preduzeća sa dvije opštine.

Arhimandrit Jovan Gardović poželio je zaposlenima da svoje aktivnosti provedu na najbolji način i da im Sveti Dimitrije pomogne njihove planove u budućnosti.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, narodni poslanik Republike Srpske Pero Petrović, direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić, zamjenik načelnika opštine Rudo Milomir Vidaković i odbornici Skupštine opštine Višegrad.

Šumsko gazdinstvo „Panos“ posluje sa dvije uprave šumskom upravom Rudo i Višegrad i zapošljava 95 radnika.