Što prije pripremiti prijedlog budžeta

21.02.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da vjeruje da će ova lokalna zajednica što prije imati prijedlog ovogodišnjeg budžeta koji će dobiti jednoglasnu podršku kao što je to bilo i sa nacrtom ovog dokumenta, da bi nakon godinu i po dana opština nastavila sa normalnim funkcionisanjem.

Đurević je naglasio da će kao predlagač budžeta ugraditi u dokument i stavku koja se tiče nabavke vatrogasnog i sanitetskog vozila.

Nakon današnje javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine Višegrad za 2022. godinu, treba da bude izrađen prijedlog budžeta ove lokalne zajednice, na koji saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a potom će dokument biti razmatran u Skupštini opštine.

„Budžet je objavljen na sajtu i oglasnoj tabli opštine, tako da svi zainteresovani mogu imati uvid u ovaj dokument, te pisanim putem ili mejlom mogu uputiti primjedbe, sugestije i prijedloge“, naveo je Đurević.

Milan Jakšić iz opštinskog Odjeljenja za finansije rekao je da je ovaj sastanak ciljano bio usmjeren na korisnike sredstava iz grantova, sportske klubove i udruženja koja se finansiraju putem projektnog finansiranja.

Odbornik SNSD-a Nedeljko Perišić rekao je da je tokom javne rasprave saslušao prijedloge građana, predstavnika udruženja i svih korisnika opštinskog budžeta.

„Kod korisnika budžeta nelagodu izaziva to što je osnov za izradu nacrta za 2022. godinu bio budžet iz 2020. godine. U prošloj godini Višegrad je bio jedina lokalna zajednica u kojoj nije bio usvojen budžet“, naveo je Perišić.

SRNA