Stanje bezbjednosti saobraćaja zadovoljavajuće

17.11.2017.

Stanje bezbjednosti u saobraćaju na području opštine Višegrad zadovoljavajuće je, ocijenili su na današnjem sastanku članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice.

Predsjednik Savjeta Mladen Đurević istakao je da je zadovoljan situacijom u Višegradu, te dodao da je u narednoj godini planirano nekoliko projekata sa ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju.

„Ključni projekti, planirani za narednu godinu su rekonstrukcija glavne ulice i prilaz Andrićgradu. Planirano je i postavljanje bankina na prioritetnim mjestima u nekoliko naselja“, rekao je Đurević.

On je istakao da će dio sredstava biti namijenjen i za sanaciju kategorisanih i nekategorisanih lokalnih puteva, kao i za postavljanje vibracionih traka i ležećih policajaca.

Zamjenik komandira policijske stanice Višegrad Vojislav Krunić istakao je da je na području opštine smanjen broj saobraćajnih nesreća u odnosu na prošlu godinu.

Potpredsjednik Savjeta za bezbjednost u saobraćaju Vladimir Gladanac ocijenio je da su projekti, koje je Savjet sa opštinom delegirao kod Agencije za bezbjednost saobraćaja u jednom dijelu realizovani i da su dali rezultate.

„Nama još ostaje da u Ulici Druge podrinjske brigade i Kozačke ulice sprovedemo tender za izvođenje radova za prinudne usporivače saobraćaja“, najavio je Gladanac.

Prema njegovim riječima, u Ulici Druge podrinjske brigade to će biti vibracione trake, a u Kozačkoj ulici ležeći policajci.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske, resornih opštinskih odjeljenja i Srednje škole iz Višegrada.

SRNA